Planning en Tijdspad

Het bestuur van de Stichting Gevelmozaïek Martinushof is in gesprek met diverse instanties die het project willen ondersteunen om het benodigde bedrag van €300.000,- bij elkaar te krijgen.

1. De bevolking betrekken

Wij willen de Venlose- en Tegelse bevolking betrekken bij het realiseren van het mozaïek. Hiervoor heeft Studio Luidspreker uit Venlo een marketingplan ontwikkeld, genaamd “Crowd Funding Mozaïek Tegelen”, dat in 1e en 2e kwartaal 2023 gezamenlijk met de gemeente Venlo zal worden gelanceerd.

2. Interesse creëren

Ook zijn wij bezig een speciale actie te ontwikkelen om het bedrijfsleven hiervoor te interesseren. Wij willen in samenwerking met dr. Ragdy van der Hoek (historicus) een boek uitbrengen over het mozaïek, dat voorzien zal worden van mozaïeksteentjes.

Er zal o.a. samenwerking zijn met Ondernemers Vereniging Venlo (meer dan 1250 leden) en in het bijzonder met de cultuurcommissie van deze stichting.

Wilt u dit project steunen?

Ga naar de crowdfundingspagina

3. Subsidietraject

Via Erfgoedvereniging Heemschut en in het bijzonder via de Commissie Werkgroep Monumentale Kunst, onder voorzitterschap van Johanna Jacobs, zijn wij een subsidietraject ingegaan. Het bestuur heeft reeds gesproken met enkele mogelijke subsidieverstrekkers, te weten:

  • De gemeente Venlo
  • De Provincie Limburg
  • De Weldadige Stichting van Heutz
  • Het Prins Claus Fonds

Verder is, in samenwerking met Johanna Jacobs, een lijst samengesteld van potentiële fondsen en andere subsidieverstrekkers. Op de lijst staan organisaties als:

  • Het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg
  • De Iona Stichting Monumentale kunsten
  • Het Cultuurbehoud Fonds de Visser-Geerling

4. Tijdsplan

1e halfjaar 2022: fondsen werven en start subsidietraject

2e en 3e kwartaal 2022: benaderen bedrijfsleven

4e kwartaal 2022: benaderen bewoners groot-Venlo

Verwachte tijdsplan bouw:

Startdatum: op zijn vroegst 2e helft  2022

Bouwtijd: 18 maanden, excl. verletdagen

Verwachte oplevering:
1e of 2e kwartaal 2024

Heeft u een vraag over dit project?

Neem contact met ons op